De Ontdekkingsreiziger is onze verzameling van Sterk Blond bieren. Onder deze naam testen en proberen wij verschillende nieuwe combinaties uit op zoek naar het uiteindelijke recept. Elk nieuwe versie van dit bier wordt aangegeven met een eigen windrichting. Momenteel zijn Ontdekkingsreiziger N en Ontdekkingsreiziger NO de twee bieren gebrouwen onder deze naam. Sterk blond is een bierstijl van zeer lichte kleur met flink wat koolzuur waar door het bier wat aan de droge kant is. Een gebalanceerde kruidigheid en fruitigheid vooral afkomstig van de gist is wat dit bierstijl smaak en aroma geeft. Lees hier onder meer over de huidige Ontdekkingsreiziger bieren!

Ontdekkingsreiziger N (Noord)

Gebrouwen door Steven, Wessel en Yorick Bouterse.

Brouwjaar2021
BiersoortSterk Blond
ABV: (alcohol V%)7,9%
IBU20
Oplage59 flessen (33cL)
StatusGebotteld

In 2021 hebben wij ons eerste testbier gebrouwen als onderdeel van de Ontdekkingsreiziger serie. De Ontdekkingsreiziger Noord is een Sterk Blond bier geworden met een alcoholgehalte van 7.9% ABV. Het is een droog blond bier met een fijne bitterheid en aroma van nobele hop.

Ontdekkingsreiziger NO (Noordoost)

Gebrouwen door Steven, Wessel en Yorick Bouterse.

Brouwjaar2022
BiersoortSterk Blond
ABV: (alcohol V%)8,8%
IBU30
Oplage50 flessen (33cL)
StatusGebotteld

In 2022 hebben wij het recept van de Ontdekkingsreiziger N herzien en het proces verbeterd. Hierdoor heeft de Ontdekkingsreiziger NO een hoger alcoholpercentage en een betere hopbitterheid vergeleken met de vorige versie. Net als het vorige brouwsel is ook Ontdekkingsreiziger NO een bier gebrouwen met nobele hop.