DOK Brewing company

Op reis: Dok Brewing Company

door

in

Na onze trip van gisteren maken we op de terugweg van onze weekend weg nog een tussenstop in Gent. In het noorden van Gent op dok noord staat Dok brewing Company. Dok is een brewpub. Dit betekent dat ze een cafe zijn met een volwaardige eigen brouwinstallatie. De bieren worden overigens ook buiten de locatie om verkocht.

Dok is een hippe craftbeer tent passend in de studentenstad. Naast de 30 bieren op de tap serveren ze nog diverse andere bieren van eigen makelarij en andere brouwers. Hun eigen alcohollage bieren zijn zeer aan te raden.

Op zaterdag geven ze tours en leggen ze het een en ander over bier uit. Wij zijn er op de zondag geweest. Dus geen tour voor ons. Maar vanuit het café kan je de gehele brouwerij zien.

Wij waren er vroeg op de dag op zondag. Het was dus nog behoorlijk rustig. Onze eerste bier was ook al besteld voor 12 uur ’s middags. In de loop van de middag werd wel langzaam wat drukker. We hebben naast de bieren ook lekker gegeten. Er zijn diverse eetmogelijkheden in de cafe zelf, zoals burgers, Italiaans en doner.

Bierwinkel De Hopduvel

De brouwerij staat in de haven naast een winkelcentrum. De winkels die hier zitten zijn niet erg bijzonder, maar er is wel een leuke bierwinkel met onder andere streekbieren. Hier hebben wij nog enkele bieren geslagen van de regio van gisteren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *