Ingang La Trappe

Op reis: La Trappe, Bierbrouwerij De Koningshoeven

Tweede bierbrouwerijbezoek van dit jaar. Afgelopen weekend zijn we een weekendje weg geweest met de familie naar Kaatsheuvel bij de Loonse en Drunense duinen.

Op zo’n 20 minuten rijden van het huisje ligt pal naast Tilburg Berkel-Enschot. Hier staat een van de twee trappistenkloosters van Nederland waar ze de befaamde trappistenbieren brouwen. Op de abdij Koningshoeven is de Bierbrouwerij Koningshoeve gevestigd, beter bekend als La Trappe.

Introductie

Binnen de muren van het terrein staat een mooie modernere proeflokaal. Vanuit hier begint de rondleiding voor de brouwerij. De tour start na een korte introductie gelijk met een zelfgekozen La Trappe biertje. Een goede start dus! Tijdens het genieten van het bier draait een film waarin een van de monniken rustig het verhaal van La Trappe vertelt.

Het brouwhuis

De brouwinstallaties zijn verwerkt in het al oude kloostercomplex. de oude ketels zijn nooit weggehaald en in een ruimte er naast zijn gewoon weer nieuwe ketels geplaatst. De rondleider had duidelijk wel wat minder verstand van het brouwen zelf.

Emballage

Heel het klooster en het bier van La Trappe staat in teken van stilte. Daarom is het overal op het terrein stil. Bij de emballage wordt hier echter wel afgeweken. Het ritmisch getik van de flesjes op de emballagebanden blijken namelijk niet goed voor de werkomstandigheden te zijn.

Vergisting

Net als bij Gulpener waren bij La Trappe de vergistingsvaten tijdens deze rondleiding ook niet te zien wegens luchtkwalitieit.

Proeflokaal en winkel

Na afloop hebben we nog lekker genoten in het proeflokaal van een heerlijk La Trappe biertje en bitterballen. Het proeflokaal was wel gezellig maar stamp vol aangezien het weer slecht was. La Trappe heeft ook een leuke kloosterwinkel waar ze ook allerlei La Trappe merchandise verkopen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *