Brouwdag 6 april 2024 Lentebok

Vandaag hebben wij een nieuwe bierstijl gebrouwen in ons nieuwe brouwsysteem. In ons, ook nieuwe, vergistingstank ligt nu een lentebok te vergisten.

Nieuwe opstelling

Onze nieuwe opstelling zorgde nog wel voor een aantal problemen. Onze hopbloemen verstopte onze pomp en het overhevelen naar de gisttank ging ook niet zonder problemen. Gelukkig hebben wij voor de volgende brouwdag wel goede oplossingen.

Lentebok

Lentebok is een echte seizoenbier en de tegenhanger van de herfstbok. De herfstbok is donker van kleur terwijl de lentebok licht van kleur is. Qua gistsoort maakt het niet uit hoe deze gebrouwen is, maar de gistsmaak is meestal niet op de voorgrond aanwezig. Vooral de mout speelt een grote rol in de lentebok. De hop, hoewel niet uitgesproken, is daarnaast ook redelijk prominent aanwezig.

Lagergist

Voor onze lentebok hebben we voor een lagergist gekozen. Voor ons een nog onbekende vergistingsstijl. Voorheen maakten we alle bieren met bovenvergistende gisten. Voor de lager gist hebben we een constante lage temperatuurnodig van onder de 15 graden celsius.

Bierbostelpannekoeken

Brouwer Steven is niet onze grootste koekenbakker, maar wel de beste pannenkoekenbakker. Hij is de uitdaging aangegaan om pannenkoeken te bakken met bierbostel. Goed krachtvoer voor bij het brouwen!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *