Tuinhop: De hoog rijzende hoptuin

Naast alleen bierbrouwen worden nu onze groene vingers ook eens getest. Sinds deze week staan er drie hopplanten in onze tuinen. Momenteel zijn de plantjes nog niet veel meer dan wortelen, maar ze zullen snel flink groeien. Een hopplant kan namelijk wel 10 cm per dag groeien. Onze hop planten zijn al twee jaar oud. Dit betekent dat we dit jaar al hopbloemen kunnen oogsten van onze eigen hopplanten.

We hebben de volgende drie hopsoorten uitgezocht: Rakau, Glacier en Bramling Cross.

Rakau

Rakau is een hopsoort die voor het eerst is gekweekt in Nieuw-Zeeland. Onze rakauhopplant komt echter net als onze andere hopsoorten van Engelse bodem. Rakau is een dubbeldoelhop met een fruitige aroma. Bij late toevoegingen komen er vooral smaken van diverse steenvruchten naar boven. Rakauhop past goed in bieren waar hopbitterheid en fruitigheid gewenst zijn, zoals pale ales en lagers.

Glacier

De Glacier is een hopsoort ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het is een kruising tussen een Franse hop en een Amerikaanse hop. Ook Glacier is een dubbeldoelhop. Glacier heeft een milde maar aangename aroma, waar citrus en kuidige aromas meest aanwezig zijn. Glacier is toe te passen in veel bierstijlen. Hopelijk een hop waarmee veel geëxperimenteerd kan worden.

Bramling Cross

De laatste hop is Bramling Cross. Het is kruising van een Engelse hop met een wilde Canadese hop. De kruising stamt al uit 1927 en heeft dus al de test der tijd doorstaan. Aroma is complex fruitig. Bramling Cross past goed in meeste traditionele Engelse stijlen, maar is ook in veel andere stijlen toepasbaar.

Terwijl ons hop groeit, houden wij jullie op onze website op de hoogte van het hopkweekproces.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *