Terug naar de keukentafel: Dark Mild Ale

Sinds dit jaar zijn we veel in een grotere opstelling aan het investeren. Nu we druk bezig zijn om deze opstelling vorm te geven staat de vergistingskast even leeg. Mooi tijd dus om de voorraad vol met kleine beetjes mout die al even niet aangeraakt zijn of waar we niet van af lijkt te komen op te maken. Dit geeft de mogelijkheid om lekker te experimenteren met bier en gelijk de restjes op te maken.

Door terug te gaan naar Brew In A Bag of BIAB in een 10L pan kan met weinig moeite makkelijk lekkere bieren gebrouwen worden. Ideaal dus om op te testen voor het in de grote ketel gebrouwen wordt!

Een richting waar we nog niet vaak naar toe zijn gegaan is in de kant van de donkere bier stijlen. Vandaag wordt er een op een Dark Mild Ale geïnspireerd recept gebrouwen. Dit is een oud Engelse/Welshe Bierstijl van lage alcohol percentage. Kleur van een Dark Mild Ale kan op lopen van donker bruin tot bijna zwart.

Het uiteindelijke bier zal een alcohol percentage van 3.8% hebben. Met 25 IBU zal het bier niet erg bitter worden. Vooral de smaak van de donkere mouten zullen er uit springen. Voor het alcohol percentage een stevig bier dus!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *