Vooruitblik 2024 – Opschalen Brouwerij en proeverijen.

2023 is bijna afgesloten. Een jaar waarin we veel nieuwe bieren hebben ontdekt. De Bjarni Pale Ale deed mee aan de OBBK en kreeg erg goede feedback. We ontwikkelden een mooi bier in Viking Stijl: The Great Spirits.

Maar vooral maakte we plannen, veel plannen. 2024 is een jaar waarin we van plan zijn Brouwerij de Reiziger flink te gaan ontwikkelen.

We gaan starten met de mogelijkheid om op te schalen van 20 L van onze huidige opstelling naar 65 L. Hiervoor hebben we een mooie Brew Monk B70 aangeschaft.

Hier komt wel bij kijken dat we moeten gaan onderzoeken hoe we het beste onze vergistingsproces kunnen verbeteren. Hoe dan ook hebben we de mogelijkheid om ons bier nu zonder gas te brouwen. Dit was voor ons een doorn in het oog i.v.m. veiligheid, we moesten in de open lucht brouwen en het brouwen op gas botst met onze groene visie.

Daarnaast kunnen we al delen dat we goed aan het onderzoeken zijn om in een gesloten kring onze bieren te laten proeven op grotere schaal. Hierover later meer!

We hebben nog grootste plannen. Zo gaan we binnenkort ook Limoncello maken uit schillen die overblijven na cocktails. Limoncello is een drankje bestaande uit een extractie van geur, kleur en smaakstoffen uit citroen en limoenschillen. We gaan recepten maken voor het bierbostel wat overblijft. Dit allemaal vanuit een duurzaam oogpunt. We vinden het jammer om restanten weg te gooien.

Meer hierover in 2024.

De Brouwers van Brouwerij de Reiziger wensen iedereen een goede jaarwisseling!

Op naar een spannend 2024!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *